lauantai 22. joulukuuta 2012

Arkitottelevaisuuskurssi alkaa tammikuussa 2013Onko sinulla pentu, nuori koira, jonka kanssa haluaisit opetella arkielämän perustottelevaisuutta ja kehittää yhteistyötä?
 

Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerho järjestää mäyräkoirille oman arkitottelevaisuuskurssin 13.1. – 3.3., ohjaajana toimii Outi Lehtisalo-Väyrynen.

Aika: sunnuntaisin klo 18 – 19, alkaen 13.1.
Paikka: Oulun Koirakoulu, Temmeksentie, 90120 Limingantulli, Oulu
Hinta: 40 euroa

Kurssille otetaan 6 koirakkoa, kokoontumiskertoja on 8

Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset: 6.1.2013 mennessä Outille sähköpostilla (outilehtisalovayrynen@gmail.com). Kerro samalla hieman taustaanne - mitä osaatte, mitä olette harrastaneet, koiran ikä yms.

Ryhmän olisi hyvä olla lähtötasoltaan ja tavoitteiltaan yhtenäinen, jotta koirakot saisivat koulutuksesta parhaan mahdollisen hyödyn - sopiva ikä olisi noin vuoden paikkeilla. Ikä ei ole ehdoton edellytys, mukaan voidaan ottaa myös eri-ikäisiä/tasoisia koiria eli ilmoittaudu ihmeessä, jos kurssi kiinnostaa!Tervetuloa mukaan kurssille!


Tietoa kurssin sisällöstä

Tottelevaisuuskoulutuksen tarkoituksena on opettaa koiralle miellyttävää ja hallittua käyttäytymistä sekä koiran ohjaajalle oikeaa ja asiallista koiran käsittelytaitoa. Tottelevainen ja iloinen koira on omistajansa hallinnassa yllättävissäkin arkipäivän tilanteissa.


Kurssilla vahvistetaan erilaisin harjoituksin koiran ja ihmisen välistä yhteistyötä ja opetellaan jokapäiväisessä elämässä tarvittavia hyviä taitoja kuten seuraamista, sivulle tuloa, istumista, seisomista, maahan menoa, paikallaoloa ja luokse tuloa - myös kokeenomaisesti.


Lisäksi harjoitellaan ihmisten ja toisten koirien kohtaamista, ohittamista, tervehtimistä ja muita hyviä koiratapoja. Tottelevaisuuskoulutuksesta on hyötyä myös erilaisissa koiraharrastuksissa, olitpa sitten kiinnostunut mäyräkoirien eri koemuodoista, näyttelyistä tai metsästyksestä. Kurssilla saat myös lyhyen katsauksen mäyräkoirille sopivista eri harrastuslajeista.


Kurssin lopulla käydään tutustumassa tottelevaisuuskokeeseen ja järjestetään oma muutaman liikkeen ns. loppukoe kiinnostuneiden kesken. Tärkeintä, että kurssilla on kaikilla mukavaa uusia hyödyllisiä asioita oppien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaan tarkastuksen jälkeen. Terveisin: PSMKK-info, ylläpito